20 yıl öncesine kadar. Kıbrıslı Türkler dışarıda bir restoranda yemek yemeye alışkın değillerdi. Herkesin evinde yemek yapması ve aile bireylerinin bir araya gelmesiyle yemek saatleri adeta bir şölene dönüştü. Kıbrıs mutfağının değişmeden ve özgün kalmasının nedeni budur.
Kıbrıs mutfağının sebze tarifleri açısından zengin olmasının temel nedeni, adada köklü bitki ve yapraklı sebzelerin bol olmasıdır.
Kıbrıs mutfağı Anadolu etkisinde kalmış olsa da. Ortadoğu ve Arap mutfak kültürlerinde özgün lezzetini ve lezzetli lezzetini korumuştur.
Her yemeğe limon suyu ve zeytinyağı sıkmak Kıbrıs’a ait bir gelenektir. Fast-food ve füzyon yemek kültürü artarken, Kıbrıs Mutfak kültürü için muazzam bir konu. Bu tarif kitabının Kıbrıs mutfağının özgünlüğünü koruması ve zamanla kaybolmaması için büyük bir fırsat olduğunu söylemekten mutluluk duyuyorum.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.